Uv-straling, wat betekent dat? Hier is uw antwoord!

Een zonnebril moet mooi en hip zijn, comfortabel zitten en natuurlijk je ogen goed beschermen. Echter leggen de mensen de nadruk bij een zonnebril niet bij de veiligheid, iets wat natuurlijk het aller belangrijkste is! De bescherming van je ogen voor Uv-straling wordt bepaald door de glazen die in je zonnebril zitten. Als je een zonnebril online koopt, zie je vaak in de beschrijving hoeveel Uv-straling de bril tegenhoudt. Bij ByBern is dit standaard 400 Uv-straling, dit is absoluut veilig!

Uv-straling, het klinkt als een wetenschappelijk iets, maar je wordt er dagelijks mee geconfronteerd. Het is een elektromagnetische straling die net niet waarneembaar meer is voor het menselijke oog. De golflente van ultraviolette straling ligt tussen de 10 en 400 nanometer, dus net voorbij het violet. Daarom wordt het ook ultraviolet genoemd. Als je jouw ogen hiervoor niet goed beschermt, kan dit schadelijke gevolgen hebben voor je ogen. Het ergste gevolg van te veel Uv is staar, een ziekte waarmee je slechtziend wordt. Voor meer informatie over de schadelijke gevolgen van te veel Uv, kunt u naar oogfonds.

De straling die een zonnebril tegenhoudt, hangt samen met de veiligheid van je ogen. Hoe meer uv-straling de bril tegenhoudt, hoe veiliger voor je ogen, tot een maximum van 400 uv. Dit kan gezien worden als een keurmerk voor een zonnebril. Als de zonnebril tot 400 uv-straling tegenhoudt, hoef jij je geen zorgen te maken over de veiligheid van je ogen.

Zonnebrillen zijn dus naast mooi en hip ook ontzettend belangrijk voor je ogen. Zeker nu de zomermaanden aanbreken en de zon in Nederland steeds vaker te zien is, is het aanschaffen van een zonnebril van grootste belang. Bent u benieuwd welke zonnebrillen ByBern op dit moment in zijn collectie heeft?

Kijk hier voor onze collectie zonnebrillen. 

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Laat het ons weten via het contactformulier.